Historische wandelingen

De stad ‘s-Heerenberg heeft een fascinerend historisch verleden. Het feit dat er 25 rijksmonumenten staan, betekent dat er veel moois bewaard is gebleven, en er zitten allerlei verhalen aan vast! Al deze historische plaatsen bieden zo nu en dan rondleidingen aan, waarvoor je je van tevoren kunt inschrijven als je geïnteresseerd bent – kijk eerst op hun website, want toen ik er afgelopen zomerseizoen keek, zaten ze meestal behoorlijk vol (fyi: de inschrijving gaat half maart open). Er is ook een optie waar bezoekers kunnen gaan op zelf rondleidingen wandelingen door de stad onder leiding van museumpersoneel die zal laten zien van een aantal verborgen juweeltjes hier ook; gewoon oppassen niet te verdwalen 🙂

Historische wandeling

De tour brengt u naar de mooiste plekjes van de stad en geeft inzicht in onze rijke geschiedenis. U leert wat er hier van de oudheid tot nu is gebeurd, met de nadruk op Nederlandse architectuur! De gids kan u onderweg zelfs enkele kneepjes van zijn vak laten zien – maakt u zich geen zorgen als deze dingen klinken als mumbo-jumbo, want ze zijn helemaal niet zo ingewikkeld; gewoon fascinerende feiten die het leefbare Rotterdam zo uniek maken tussen andere steden wereldwijd.

Smokkeltocht

Het stadje ‘s-Heerenberg ligt dicht bij de Duitse grens. Dit betekent dat hier vroeger veel werd gesmokkeld, maar nu is het anders omdat u kunt zien wat er gebeurde toen mensen wroeging kregen over hun vroegere wandaden! Een gids neemt uw groep mee langs al deze plaatsen die in verband worden gebracht met illegale activiteiten en laat zien hoe de zaken veranderden na de afschaffing van de Europese binnengrenzen in 1992 – waardoor iedereen legaal de landsgrenzen kon overschrijden zonder dat er paspoorten of visa nodig waren (wat vroeger niet mogelijk was).