Emmerich

Emmerich is een schilderachtig stadje dat al sinds 700 voor Christus bestaat. De eerste vermelding van Emmerich dateert van 828 n.Chr., maar waarschijnlijk is de stad al eerder gesticht en er zijn zelfs verhalen dat de zonen van Noach de stad hebben gesticht na de zondvloed! In ieder geval vind je Emmeriches overal in Europa omdat hun hardwerkende manieren hen hielpen uit te groeien tot welvarende kooplieden met nauwe banden met andere steden in heel Duitsland. Dit via handelsroutes die de Hanze werden genoemd en die populair waren in de middeleeuwen. Vooral toen St George vele eeuwen later (14e eeuw) zijn intrede deed.

Emmerich

Emmerik heeft verschillende kerken, waarvan de twee oudste in het centrum van de stad staan. De St. Aldegundiskirche bij de haven en het Martinistenklooster zouden rond 1040 zijn verplaatst voor de veiligheid tijdens een Vikingoverval op de kerk op het stadsplein waarbij alleen ruïnes overeind bleven; deze tempel werd later afgebroken door aartsbisschop Bernulf toen hij zijn Romaanse Rotonda das Virgens kerk bouwde tussen 1013-1021 AD.

De Sint-Maartenskerk is een gotische kerk die oorspronkelijk in de 13e en 14e eeuw werd gebouwd, maar nadat ze tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar werd beschadigd, werden de romaanse kenmerken gerestaureerd om plaats te maken voor nieuwere bouwstijlen. In de kooromgang staat een oude stoel die dateert van 1500 na Christus – een bewijs hoe lang deze religieuze instelling al op haar huidige plaats staat!

De Evangelische Christuskerk in het centrum is bijna een kopie van de Amsterdamse Oosterkerk. De interessante Heilig Geist Kirche, die werd gebouwd om het golfachtige kruis van kunstenaar Waldemar Kuhn te tonen, mag u niet missen als u zich in het Leegmeergebied bevindt – het valt echt op met zijn moderne ontwerp!

In de 20e eeuw waren er in Emmerik veel bedrijven die er nu nog zijn. De Jezuïeten en Franciscanen behoorden tot hen; alle vier ordes hebben hun stempel gedrukt op dit middeleeuwse stadje met zijn rijke geschiedenis die eeuwen geleden begon.

Een recente toestroom van winkelend publiek heeft de kijk van velen op Bergh veranderd, want het overbrugt elke dag urenlang beide kanten zonder einde!

Rijnbrug en Rijnpromenade

De Rijn is een van de mooiste rivieren van Duitsland, en de brug die hem overspant biedt een prachtig uitzicht. Van hoog op dit ongelooflijke bouwwerk kun je niet alleen rondom, maar ook tot diep in de diepte kijken! U voelt zich als een adelaar die over deze waterige kilometers zweeft – wat wil een mens nog meer?